Børnetandpleje

Børn og Unge
Unge på 16 og 17 år kan frit vælge mellem kommunal og privat tandlæge, men for børn i alderen 0-16 år er fritvalgsordningen afskaffet med ændringen af Sundhedsloven den 1. januar 2013.

Vi vil fortsat tilbyde tandbehandling til børn. Vi kan se, at det er en stor fordel med et lokalt børnetandplejetilbud og at hele familien kan følges til tandlægen.

Hidtil har fritvalgsordningen betydet, at der kun har været en egenbetaling på 35%, når man valgte børnetandpleje i privat praksis. Fra 1. januar 2013 er der fuld egenbetaling, kun med evt. tilskud fra sygeforsikringen “danmark”.

Til gengæld er vi ikke længere underlagt det kommunale serviceniveau, men kan planlægge undersøgelser og forebyggende tiltag efter det enkelte barns behov og familiens ønsker. Det er vi glade for og vi ser det som en stor fordel.

Forløbet trin for trin

  1. For de mindste anbefaler vi et første besøg, når barnet er 1 ½ år. Dette besøg er ment som en introduktion til tandklinikken for barnet og dig som forælder. Her viser vi klinikken frem, kører måske en lille tur i stolen og taler om kost, tandbørstning og gode tandplejevaner. Til sidst tæller vi sammen med barnet, hvor mange flotte tænder, han eller hun har
  2. Herefter bliver barnet indkaldt til regelmæssige eftersyn, baseret på et individuelt skøn
  3. Når barnet går i 6. klasse udfører vi en screening for eventuelle tandstillingsfejl og alt efter behov, henviser vi til vores specialtandlæge i ortodonti (bøjletandlæge).

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf.: 48480233 og høre mere om mulighederne for dit barn.